Företagsleasing & Hyra

Företagsleasing & Hyra är populära sätt att finansiera sina investeringar på då det innebär många fördelar för dig och din verksamhet.

Företagsleasing

Varför du ska välja leasing? 

Det som är gemensamt i princip alla branscher är att det krävs investeringar för att företaget ska fortsätta utvecklas och vara välmående. Leasing är oftast det enklaste och mest förmånliga sättet att finansiera en produkt in till verksamheten. Du slipper binda ditt kapital i en produkt som minskar i värde över tid och har samma månadskostnad över hela leasingperioden vilket gör det enkelt för dig att budgetera din investering. Leasing är dessutom skattemässigt avdragsgillt vilket innebär att du inte behöver skatta för objektet som en tillgång.

 

Vinningen med leasing

  • Budgetering och likviditetsplanering blir enkelt då du som leasingtagare i förväg känner till leasingavgiften för hela avtalstiden och att finansieringen är säkrad under hela leasingperioden.

  • Företaget slipper tunga engångsutgifter och behåller låneutrymmet hos banken.

  • Leasingavgiften är skattemässigt avdragsgill, det vill säga den dras som en kostnad.

Hur fungerar företagsleasing med oss

1 - Du väljer vad du vill finansiera och vi köper objektet av leverantören.

2 - Vi leasar ut objektet till dig och du har 100% nyttjanderätt.

3 - Du får ditt kontrakt och får full koll på vad din månadskostnad blir samt avtalets längd.

4 – I slutet av avtalet har du tre alternativ, köpa loss objektet till restvärdet, förlänga avtalet eller lämna tillbaka objektet.

 Hyra

Hyra är en flexibel finansieringslösning 

Hyra är det mest flexibla alternativet när det kommer till investering av en produkt. Hyra passar dig som vill använda en produkt under en viss tid utan att äga den. Under avtalsperioden kan du exempelvis byta upp din produkt till ett nyare alternativ. Eller till en produkt som passar din verksamhet bättre just nu. Att hyra en produkt påverkar inte företagets balansräkning och inte heller soliditeten.

Skall du t.ex. ha en tidsbegränsad pop-up butik och du vill vara säker på att du kan lämna tillbaka möbler och utrustning efter säsongen kan hyra vara ett bra alternativ.     


Vinningen med att hyra
  • Du har under avtalsperioden möjlighet att uppgradera eller byta hyresobjektet.

  • Kostnaden för hyresobjektet är 100% avdragsgillt & företagets balansräkning påverkas inte. Vilket innebär att det inte påverkar företagets betalningsförmåga negativt.

  • Företaget slipper tunga engångsutgifter och behåller låneutrymmet hos banken.


Hur fungerar det att hyra med oss
  1. Du hittar en utrustning som du vill hyra och vi köper utrustningen.

  2. Utrustningen ägs av oss och du hyr det av oss mot en månadskostnad.

  3. Avtalet löper ut och du har tre alternativ: lämna tillbaka utrustningen, förlänga hyrestiden eller uppdatera utrustningen.